مبلمان

بیده چیست؟

در ادامه به سوال بیده توالت فرنگی چیست؟(توالت فرنگ  بیده دار چیست) پاسخ خواهیم داد، با ما همراه باشید. به طور کلی، بیده (به انگلیسی Bidet) به کاسه توالت لوله‌کشی شده گفته می‌شود که برای شست و شوی اندام‌های تحتانی استفاده می‌شود. در واقع، مکانیزم بیده به شکلی است که عمل پاشیدن آب به بدن فرد به صورت خودکار و بدون استفاده از دست انجام می‌شود. شاید جالب باشد بدانید که بیده یا خودشور اولین بار در دهه 60 میلادی توسط فردی به نام «آرنولد کوهن» اختراع شد و به ثبت رسید .

در گذشته، بیده‌ها شکلی شبیه به کاسه توالت فرنگی داشتند و فضای بیشتری را اشغال  می‌کردند. این بیده‌ها در کنار توالت فرنگی نصب می‌شدند و فرد پس از استفاده از توالت فرنگی، شخص باید از جای خود بلند می‌شد و بر روی بیده می‌نشست تا عمل شست و شو را تغییر دهید.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی طراحی و اندازه بیده‌ها نیز تغییر کرد. به طوری که بیده‌های امروزی یک نازل شست و شوی کوچک هستند که در سرویس‌هایی که فضای کوچکی دارند هم قابل استفاده هستن و حتی می‌توان آن‌ها را به صورت جداگانه بر روی کاسه توالت فرنگی نصب کرد. بیده‌هایی که در چند سال اخیر تولید شده‌اند دارای کنترل الکترونیکی هستند که به وسیله آن‌ها می‌توان نحوه پاشش، فشار و میزان حرارت آب را تنظیم کرد.

انواع بیده  کدامند ؟

به طور کلی می‌توان گفت که بیده‌ها به دو نوع تقسیم می‌شوند:

  • بیده مکانیکی یا دستی
  • بیده اتوماتیک یا برقی

که مصرف کنندگان با توجه به نیاز و بودجه خود می‌توانند برای خرید هر یک از این نوع بیده‌ها اقدام کنند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر یک از انواع بیده می‌پردازیم.

اگر به دنبال خرید زیر دوشی برای حمام خود هستید بهتر است که حتما تمام جوانب و مدل‌های آن را بررسی کنید و کاربرد زیر دوشی را در نظر بگیرید.

بیده مکانیکی یا دستی چیست؟

ارزان‌ترین و ساده‌ترین نوع بیده در بازار، بیده‌های مکانیکی هستند. در این نوع بیده‌ها، یک اهرم یا شیر در کنار توالت فرنگی نصب می‌شود و فرد با کشیدن اهرم یا پیچاندن شیر، میزان فشار آب و پاشش آن را به دلخواه تنظیم می‌کند.

بیده‌های مکانیکی یا دستی، بر خلاف نوع دیجیتال خود، مزایایی مانند قابلیت تنظیم دمای آب، قابلیت تنظیم دمای سنگ و امکان تنظیم جهت و قدرت پاشش را ندارند.

 

بیده اتوماتیک یا برقی چیست؟

بیده‌های دیجیتال نسبت به بیده‌های مکانیکی جدیدتر هستند و امکانات و آپشن‌های بیشتری را در اختیار خریداران قرار می‌دهند. طراحی بیده اتوماتیک به این شکل است که در کنار نشیمنگاه توالت فرنگی یک کنترل قرار دارد که به کمک آن می‌توان عملکرد بیده را در اختیار گرفت. از مزایا و امکانات بیده برقی می‌توان به تنظیم جهت پاشش، تنظیم میزان فشار آب، تنظیم دمای آب و سنگ نشیمنگاه و خشک کن اشاره کرد. با این حال، باید به این نکته اشاره کرد که بیده‌های اتوماتیک هزینه نگهداری بالاین دارند و استفاده از آن‌ها به سادگی بیده‌های مکانیکی نیست. 

انواع بیده از نظر طراحی و ساختار

بیده‌ها را از نظر طراحی و ساختار می‌توان به ۳ دسته تقسیم کرد که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

بیده زمینی

این نوع بیده‌ها شبیه به بخش تحتانی یک توالت فرنگی هستند و معمولا جنس سرامیکی دارند. طراحی این نوع بیده‌ها به این شکل است که در قسمت بالایی یک شیر آب برای شست و شوی با قابلیت تنظیم زاویه پاشش تعبیه شده است. فرد پس از اجابت مزاج بر روی بیده می‌نشیند و عمل شست و شو را انجام می‌دهد. بیده‌های زمینی ارزان‌ترین و مرسوم ترین نوع بیده در جهان هستند. پیشنهاد می‌شود مقاله مدل کاشی سرویس بهداشتی کوچک را مطالعه کنید.

توالت فرنگی بیده دار

این نوع بیده را  می‌توان نوع تکامل یافته یک توالت فرنگ دانست. در این نوع توالت فرنگی، معمولا بیده به شکل یک جسم خارجی بر ر وی خود توالت نصب می‌شود که با استفاده از اهرم تعبیه شده در کنار آن می‌توان جریان آب را باز و بسته کرد. ناگفته نماند که در این نوع بیده امکان تنظیم زاویه پاشش آب وجود ندارد.

درب توالت فرنگی بیده دار

این نوع بیده‌ها، نازل شست و شویی هستند بر روی درب توالت فرنگی نصب شده‌اند و جایگزین درب ساده آن می‌شود.

 مزایا و معایب بیده در توالت فرنگی چیست؟

اگر می‌پرسید مزایا و معایب توالت فرنگی بیده دار چیست؟ با ما همراه باشید تا به موارد زیر اشاره کنیم :

  • بهبود و کیفیت بهداشت و ارتقای سلامت افراد
  • استفاده نکردن از دست و شیلنگ برای شست و شو که سبب جلوگیری از انتقال آلودگی و بیماری به بدن افراد می‌شود
  • کاهش استفاده از آب و دستمال کاغذی در حین استفاده از توالت
  • کمک به سالمندان، کودکان، زنان باردار و افرادی که مشکلات حرکتی دارند

 با این حال، باید گفت که استفاده از بیده معایبی نیز دارد . معایب بیده توالت فرن گ  مانند :

  • اشغال فضای بیشتر از سرویس بهداشتی
  • احتمال پاشیدن آب بر روی کف زمین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *